Gamerz Alliance

Hva er konkurrerende spilling og E-sport?

E-sport, eller elektronisk sport, betyr å spille dataspill som konkurranseform. Det er spesielt enkelte dataspill som brukes til e-sport, og da først og fremst såkalte multispillerspill, altså spill der tusenvis av spillere kan spille samtidig over nettet. De mest kjente spillene som brukes er League of Legends, Starcraft og Fifa, men flere andre dataspill brukes også til e-sport. E-sport spilles over hele verden, men er ekstra populært i Asia, der det til og med finnes profesjonelle lag som lever av å spille dataspill.

Den største forskjellen på e-sport og fysisk idrett, er at spillerne sitter foran en dataskjerm under hele konkurransen. E-sport har heller ingen egne organisasjoner, slik andre idretter har. Det er opp til hver enkelt organisasjon å sette opp arrangementene. I Europa er Electronic Sports League (ESL) et foretak som organiserer ligaer og turneringer innen e-sport. Major League aming (MLG) er et av foretakene som driver med det samme i USA.

Reglene innen e-sport kan endre seg, etter hvert som det kommer nye spill eller nye versjoner av eldre spill. E-sport kan utøves av enkeltspillere eller av lag som konkurrerer mot hverandre. Når man spiller multispillerspill, er det som regel lag som spiller mot hverandre. I sportsspill, som bilspill, kan det være enkeltspillere som konkurrerer. Alle typer spill kan i teorien brukes til konkurrerende spilling, men noen spill er mer populære. I land der e-sport er populært, sendes konkurransene til og med på TV, og mange tilskuere kan samle seg for å se på.